Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Περί “Ρωτήσαμε 100 άτομα...”

Ρωτήσαμε 100 άτομα που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές γιατί το έκαναν.
Οι 99 μας απάντησαν εν χορώ: “Γιατί το ΚΚΕ θα κάνει την Ελλάδα την Κούβα της Ευρώπης!” “Έχετε πάει στην Κούβα;” Και τότε όλοι, κοίταξαν προς το μέλλον με λαμπερά μάτια γεμάτα υπερηφάνια και είπαν: “Όχι! Αλλά έχει πάει η σύντροφος Κανέλλη!” Ένας μας είπε ότι ψήφισε ΚΚΕ γιατί ελπίζει σε φτηνά πούρα Αβάνας. (Εξ εγκύρων πηγών μάθαμε ακολούθως ότι ο σύντροφος αυτός διαγράφτηκε από το κόμμα ως κρυπτομπουρζουαζί.)

Ρωτήσαμε 100 άτομα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί το έκαναν. Μας απάντησαν ότι ο κοπανιστός αέρας που σέρβιρε ο σύντροφος Τσίπρας γαρνιρισμένο με γιαουρτάκια δυσκοιλιότητας ήταν φρέσκος και δροσερός.

Ρωτήσαμε 100 άτομα που ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γιατί το έκαναν. (Δεν ξέρετε την Χρυσή Αυγή; Είναι τα αγόρια με τις πλατάρες και τα γεροδεμένα μπράτζα που έπαιρναν “άριστα” στο σχολείο στα Αρχαία, οι “Εγέρθητω” ντε!) Μας είπαν λοιπόν ότι το έκαναν γιατί είναι λάτρεις του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και το κόμμα αυτό τον εκφράζει απόλυτα.

Ρωτήσαμε 100 άτομα που ψήφισαν τους Ανεξάρτητους γιατί το έκαναν. Πήραμε 100 ανεξάρτητες απαντήσεις. Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε τις πλέον χαρακτηριστικές. “Για να αρχίσουμε πόλεμο με τους Τούρκους!” “Για να αρχίσουμε πόλεμο με τους Σκοπιανούς!” “Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!” “Γιατί μου αρέσουν τα βλήτα!” “Γιατί οι κουτσομούρες Αιγαίου είναι καλύτερες από τις κουτσομούρες Ιονίου!” “Γιατί στο Ζάλογγο χόρεψαν πρώτα και μετά πήδηξαν!”

Προσπαθήσαμε να βρούμε 100 άτομα που ψήφισαν ΔΗΜΑΡ αλλά δεν τα καταφέραμε. Πληροφορηθήκαμε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ έδεσαν πέτρα στον λαιμό τους και φουντάρισαν σύσσωμοι στο Αιγαίο, όταν διαπίστωσαν ότι η σοφία-εβαπορέ που τους είχε σερβίρει ο κύριος Κουβέλης στη πραγματικότητα ήταν ο κοπανιστός αέρας του Τσίπρα, και μάλιστα χωρίς τα Τσιπριακά γιαουρτάκια για γαρνίρισμα.

Ο Θεός να τους συγχωρέσει όλους...

Μαρία Πέτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου